Zakończone szkolenia

Nowe obowiązki w zakresie ochrony małoletnich w placówkach opiekuńczych, oświatowych i medycznych

Szkolenie ma na celu przedstawienie nowych obowiązków, możliwe sposoby ich realizacji i konsekwencje realizacji oparte na przepisach i rozwiązywaniu kazusów praktycznych (zdarzenie – reakcja – konsekwencje dla dziecka, rodziców i placówki). Szkolenie skierowane dla: Pracownicy podmiotów kontrolujących realizację obowiązków wynikających z przepisów ustawy w żłobkach, przedszkolach, szkołach, placówkach medycznych (kuratoria oświaty, wydziały oświaty, nowość - kontrolerzy PIP.

Warsztaty praktyczne: układanie receptur i jadłospisów w żywieniu zbiorowym dzieci i młodzieży.

DLA KOGO: Szkolenie przeznaczone jest dla osób wykonujących zadania intendenta w: • placówkach oświatowo-wychowawczych (żłobki, przedszkola, szkoły, internaty, bursy, specjalne ośrodki szkolno-wychowawcze), • osób pracujących w firmach cateringowych i gastronomicznych zaopatrujących ww zakłady żywienia zbiorowego w posiłki. HARMONOGRAM ZAJĘĆ: •28.02.2024, godziny 08:00 – 15:00 CENA: • 315 zł brutto – udział 1 osoby w szkoleniu […]

Przygotowanie zakładu żywienia zbiorowego do kontroli sanitarnej oraz dokumentacja GHP, GMP i HACCP zgodna z aktualnymi przepisami prawnymi.

Szkolenie przeznaczone jest dla zakładów żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży, zakładów żywienia zbiorowego osób dorosłych i innych.

DIETETYKA DLA OSÓB PRACUJĄCYCH W ZAKŁADACH ŻYWIENIA ZBIOROWEGO Z ELEMENTAMI SYSTEMU HACCP

DLA KOGO: a) zakładów żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży: • dyrektorów żłobków, przedszkoli, szkół podstawowych i ponadpodstawowych, • dietetyków, intendentów, kucharzy zatrudnionych w w/w placówkach, • właścicieli firm cateringowych wytwarzających posiłki dla dzieci i młodzieży, • pracowników wojewódzkich i powiatowych stacji sanitarno-epidemiologicznych. b) zakładów żywienia zbiorowego osób dorosłych: • dyrektorów placówek prowadzących zakłady żywienia zbiorowego […]

Warsztaty praktyczne: Przygotowanie i przeprowadzenie zamówienia publicznego na środki spożywcze i usługi cateringowe. Prowadzenie gospodarki magazynowej środkami spożywczymi po przeprowadzeniu zamówienia i podpisaniu umowy.

Podczas szkolenia zostaną przedstawione dokumenty: Procedura zamówień o szacunkowej wartości do 130 tys zł netto wraz załącznikami, Procedura zamówień o szacunkowej wartości powyżej 130 tys zł netto wraz z załącznikami. Podczas drugiej części szkolenia zostaną przedstawione zasady opisu przedmiotu zamówienia oraz szacowania jego wartości oraz zapoznanie się z metodą szacowania wartości zamówienia na podstawie wzorcowych gramatur dla danej grupy wiekowej odpowiadających jej normom żywienia.

Kurs: Intendent w placówce zbiorowego żywienia dzieci i młodzieży

Szkolenie przeznaczone dla dyrektorów/kierowników żłobków, przedszkoli, szkół podstawowych i ponadpodstawowych, burs, internatów, ośrodków szkolno-wychowawczych, dietetyków, intendentów, kucharzy zatrudnionych w w/w placówkach, właścicieli firm cateringowych wytwarzających posiłki dla dzieci i młodzieży, pracowników organów prowadzących przedszkola i szkoły (urzędów miast, gmin, jednostek obsługujących placówki oświatowo-wychowawcze), pracowników wojewódzkich i powiatowych stacji sanitarno-epidemiologicznych.

Epidemiologia zakażeń i procedury higieniczno-sanitarne w żłobkach, klubach dziecięcych i przedszkolach – aktualne przepisy prawne, rekomendacje.

Szkolenie przeznaczone jest dla zakładów żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży, zakładów żywienia zbiorowego osób dorosłych i innych.

Czym skorupka za młodu nasiąknie… Od wybiórczości do niedoborów i otyłości.

DLA KOGO: Szkolenie przeznaczone jest dla: lekarzy pediatrów, lekarzy specjalistów psychiatrii dziecięcej, diabetologii dziecięcej, chorób metabolicznych, dietetyków pracujących w POZ i na szpitalnych oddziałach pediatrycznych, dietetyków pracujących z małymi dziećmi z zaburzeniami jedzenia, terapeutów żywienia, psychologów dziecięcych, pedagogów, pracujących indywidualnie i grupowo z małymi pacjentami i ich rodzicami, zatrudnionych w żłobkach, placówkach oświatowych oraz poradniach […]

Audit wewnętrzny systemu HACCP w placówce żywienia zbiorowego

Szkolenie przeznaczone dla zakładów żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży, zakładów żywienia zbiorowego osób dorosłych.