DLA KOGO:
a) zakładów żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży:
• dyrektorów żłobków, przedszkoli, szkół podstawowych i ponadpodstawowych,
• dietetyków, intendentów, kucharzy zatrudnionych w w/w placówkach,
• właścicieli firm cateringowych wytwarzających posiłki dla dzieci i młodzieży,
• pracowników wojewódzkich i powiatowych stacji sanitarno-epidemiologicznych.
b) zakładów żywienia zbiorowego osób dorosłych:
• dyrektorów placówek prowadzących zakłady żywienia zbiorowego osób dorosłych (domów pomocy społecznej, zakładów pielęgnacyjno – opiekuńczych, uzdrowisk, sanatoriów, szpitali, środowiskowych domów samopomocy, domów seniora itp.),
• dietetyków, intendentów, kucharzy zatrudnionych w w/w placówkach,
• właścicieli firm cateringowych wytwarzających posiłki dla osób dorosłych,
HARMONOGRAM ZAJĘĆ:
• Trener 1: 10.05, 17.05.2024 r. w godzinach 08:00 – 14:30
• Trener 2: 21.05.2024 r. w godzinach 08:00 – 14:30
CENA:
• Promocja 500 zł netto (zwolnione z vat w przypadku finansowania ze środków publicznych)
ZGŁOSZENIA:
• telefonicznie pod nr telefonu 727 407 107
• mailowo na adres biuro@ckiw.edu.pl
(poprzez wypełniony i podpisany skan karty zgłoszeniowej)
INFORMACJE DODATKOWE:
• szkolenie odbywa się w czasie rzeczywistym z możliwością bezpośredniego kontaktu z prowadzącym,
• szkolenie jest nagrywane (możliwość uzyskania dostępu po szkoleniu na okres 7 dni),
• uczestnicy otrzymują bogate materiały szkoleniowe,
• każdy uczestnik otrzymuje imienny certyfikat.
SZKOLENIE POPROWADZI
Trener 1:
Absolwentka Wydziału Technologii Żywności i Żywienia Człowieka Uniwersytetu im. Hugona Kołłątaja w Krakowie oraz Technological Educational Institute w Atenach. Pracę zawodową rozpoczęła jako projektantka żywności dla dzieci i niemowląt w firmie Gerber. Zagadnieniami związanymi z żywieniem i produkcją żywności zajmuje się całe życie zawodowe. Pracuje dla zakładów produkcji żywności, zakładów żywienia zbiorowego (w tym sieci restauracji m.in. Amrest, Sphinx, Sioux) a także dla firm farmaceutycznych. Od 2009 roku prowadzi własną działalność gospodarczą w obszarze związanym z żywnością i farmacją. Na co dzień doradza szefom kuchni, projektuje menu, wykonuje opracowania technologii spożywczych, optymalizuje koszty produkcyjne. W dziedzinie żywienia specjalizuje się w dietach osób chorych na insulinooporność oraz na cukrzycę typu I i II, zarówno dorosłych jak i dzieci. Współpracuje z lekarzami specjalistami z dziedzin chorób dietozależnych. Szkoli, odchudza, doradza i czerpie satysfakcję z zawodowych i osobistych sukcesów osób, które prowadzi.
Trener 2:
Od 2007 roku trener i auditor w obszarze bezpieczeństwa żywności i żywienia. Posiada specjalizację z mikrobiologii, ukończyła studia podyplomowe z zarządzania jakością, dietetyki i planowania żywienia. Autorka licznych publikacji dotyczących organizacji żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży oraz osób dorosłych m.in.: Jadłospisy dla dzieci w wieku żłobkowym, Jadłospisy dla dzieci w wieku przedszkolnym, Jadłospisy dla dzieci szkolnych, Żywienie osób dorosłych, ze szczególnym uwzględnieniem żywienia osób starszych. Od lat była związana z Inspekcją Sanitarną, pełnomocnik systemu bezpieczeństwa żywności w dużym zakładzie wytwarzającym żywność pochodzenia zwierzęcego, audytor systemów zarządzania, w tym systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności. Autor licznych publikacji poświęconych tematyce HACCP m.in.: HACCP w żłobku i przedszkolu, HACCP w szkole, HACCP dla zakładów żywienia zbiorowego. Specjalizuje się w komponowaniu jadłospisów oraz szkoleń dla placówek żywienia zbiorowego dzieci, młodzieży i osób dorosłych- w tym żłobki, przedszkola, szkoły podstawowe i ponadpodstawowe, szpitale, DPS. Zajmuje się również opracowaniem dokumentacji HACCP dla placówek żywienia zbiorowego. Swoje bogate doświadczenie zawodowe zawdzięcza tysiącom uczestnikom szkoleń, które przez lata zaufały jej doświadczeniu biorąc udział w szkoleniach. Dodatkowo autorka aplikacji do planowania żywienia i prowadzenia magazynu spożywczego KCALkulator żywieniowy.