Dieta wegetariańska i wegańska w żywieniu zbiorowym dzieci

DLA KOGO:
• dyrektorów żłobków, przedszkoli, szkół podstawowych i ponadpodstawowych, burs, internatów, ośrodków szkolno-wychowawczych,

• dietetyków, intendentów, kucharzy zatrudnionych w w/w placówkach,

• właścicieli firm cateringowych wytwarzających posiłki dla dzieci i młodzieży,

• pracowników organów prowadzących przedszkola i szkoły (urzędów miast, gmin, jednostek obsługujących placówki oświatowo-wychowawcze),

• pracowników wojewódzkich i powiatowych stacji sanitarno-epidemiologicznych.

HARMONOGRAM ZAJĘĆ:
• 21.05.2024, godziny 10:00 – 14:00

CENA:
• 315 zł brutto – udział 1 osoby w szkoleniu z placówki publicznej lub udział osoby prywatnej*

*(zwolnione z vat w przypadku finansowania ze środków publicznych)

•315 zł + 23% VAT – całkowity koszt udziału 1 osoby z placówki prywatnej

ZGŁOSZENIA:
• telefonicznie pod nr telefonu 727 407 107
• mailowo na adres biuro@ckiw.edu.pl(poprzez wypełniony i podpisany skan karty zgłoszeniowej, która zostanie wysłana na wskazany adres mailowy),

• za pośrednictwem strony internetowej

INFORMACJE DODATKOWE:
• szkolenie odbywa się w czasie rzeczywistym z możliwością bezpośredniego kontaktu z prowadzącym,
• szkolenie jest nagrywane (możliwość uzyskania dostępu po szkoleniu na okres 7 dni),
• uczestnicy otrzymują bogate materiały szkoleniowe,
• każdy uczestnik otrzymuje imienny certyfikat.

SZKOLENIE POPROWADZI
Trener 1:

Absolwentka Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu. Ukończyła studia magisterskie na wydziale Nauk o Żywności i Żywieniu, ze specjalnością “Dietetyka w specyficznych potrzebach żywieniowych”. Swoją wiedzę pogłębia przez udział w licznych konferencjach i szkoleniach między innymi z zakresu psychodietetyki. Obecnie prowadzi własną poradnię dietetyczną, w ramach której założyła Centrum Zaburzeń Odżywiania u dzieci i dorosłych. Swoją pasję do dietetyki wyraża również poprzez działalność w mediach, gdzie udowadnia, że zdrowe posiłki dla dzieci czy osób dorosłych chorych nie muszą być nudne i niesmaczne, ale wręcz przeciwnie. Dodatkowo bierze udział w licznych projektach oraz zajmuje się prowadzeniem szkoleń i warsztatów kulinarnych dla dzieci w Wałczu, Pile oraz Poznaniu.

 

Trener 2:

Lekarz – rezydent pediatrii w 107 Szpitalu Wojskowym w Wałczu na Oddziale Pediatrycznym, też pracuję na co dzień w POZ gdzie mam sporą pule pacjentów pediatrycznych, prowadzę własny gabinet gdzie przyjmuje dzieci i wykonuję badania USG. Na dzisiejszym naszym spotkaniu chciałbym wam opowiedzieć o skutkach nadmiernego spożycia żywności z substancjami dodatkowymi z perspektywy lekarza pediatry. W swoim wykładzie zawieram wiedzę teoretyczną tak i wiedzę praktyczną opartą na przykładach z którymi miałem do czynienia w mojej pracy.

Program szkolenia
21.05.2024 10.00-15.00

1. Komponowanie jadłospisów wegetariańskich dla dzieci - zamienniki produktów pochodzenia zwierzęcego.
2. Komponowanie jadłospisu wegańskiego - trudności w bilansowaniu diety wegańskiej dla dzieci.
3. Omówienie jadłospisów wegetariańskich dla różnych grup wiekowych (dzieci).
4. Niedobory składników mineralnych i witamin wynikające z nieprawidłowości w dietach wegetariańskich i wegańskich u dzieci.
5. Zagrożenia wynikające z wprowadzania diety wegańskiej oraz wegetariańskiej u niemowląt.
6. Jednostki chorobowe wynikające z niedoborów w dietach roślinnych u dzieci.
7. Zagrożenia wynikające z deficytu energetycznego.
8. Suplementacja - niedobór oraz nadmiar składników mineralnych i witamin w diecie dziecka.

Szczegóły

21 maja 2024 10:00
21 maja 2024 14:00

Extra Info

• telefonicznie pod nr telefonu 727 407 107

• mailowo na adres biuro@ckiw.edu.pl (poprzez wypełniony i podpisany skan karty zgłoszeniowej) ,

• za pośrednictwem formularza zgłoszeniowego dostępnego na stronie www.ckiw.edu.pl

Organizator

biuro@ckiw,edu.pl
727407107