DLA KOGO: • dyrektorów żłobków, przedszkoli, szkół podstawowych i ponadpodstawowych, burs, internatów, ośrodków szkolno-wychowawczych, • dietetyków, intendentów, kucharzy zatrudnionych w w/w placówkach, • właścicieli firm cateringowych wytwarzających posiłki dla dzieci i młodzieży, • pracowników organów prowadzących przedszkola i szkoły (urzędów miast, gmin, jednostek obsługujących placówki oświatowo-wychowawcze), • pracowników wojewódzkich i powiatowych stacji sanitarno-epidemiologicznych. HARMONOGRAM ZAJĘĆ: • 26.01.2024, godziny […]
Szkolenie przeznaczone dla dyrektorów/kierowników żłobków, przedszkoli, szkół podstawowych i ponadpodstawowych, burs, internatów, ośrodków szkolno-wychowawczych, dietetyków, intendentów, kucharzy zatrudnionych w w/w placówkach, właścicieli firm cateringowych wytwarzających posiłki dla dzieci i młodzieży, pracowników organów prowadzących przedszkola i szkoły (urzędów miast, gmin, jednostek obsługujących placówki oświatowo-wychowawcze), pracowników wojewódzkich i powiatowych stacji sanitarno-epidemiologicznych.
Podczas szkolenia zostaną przedstawione dokumenty: Procedura zamówień o szacunkowej wartości do 130 tys zł netto wraz załącznikami, Procedura zamówień o szacunkowej wartości powyżej 130 tys zł netto wraz z załącznikami. Podczas drugiej części szkolenia zostaną przedstawione zasady opisu przedmiotu zamówienia oraz szacowania jego wartości oraz zapoznanie się z metodą szacowania wartości zamówienia na podstawie wzorcowych gramatur dla danej grupy wiekowej odpowiadających jej normom żywienia.
DLA KOGO: • dyrektorów żłobków, przedszkoli, szkół podstawowych i ponadpodstawowych, burs, internatów, ośrodków szkolno-wychowawczych, • dietetyków, intendentów, kucharzy zatrudnionych w w/w placówkach, • właścicieli firm cateringowych wytwarzających posiłki dla dzieci i młodzieży, • pracowników organów prowadzących przedszkola i szkoły (urzędów miast, gmin, jednostek obsługujących placówki oświatowo-wychowawcze), • pracowników wojewódzkich i powiatowych stacji sanitarno-epidemiologicznych. KIEDY, GDZIE: […]
Szkolenie ma charakter warsztatowy. Potwierdzenie uczestnictwa w szkoleniu: • certyfikat ukończenia szkolenia, umożliwiający potwierdzenie spełnienia obowiązku prawnego dotyczącego obowiązkowego przeszkolenia osób odpowiedzialnych za wdrażanie i utrzymywanie systemu HACCP/systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności w zakładzie żywienia zbiorowego, • certyfikat „Auditor wewnętrzny systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności” umożliwiający wykonywania zadania auditora wewnętrznego systemu HACCP w zakładzie żywienia zbiorowego.
Szkolenie ma charakter warsztatowy: Materiały szkoleniowe będą zawierać: • Zestaw norm żywienia z 2020 r. • Aktywne pliki excel umożliwiające wyliczanie średniej ważonej normy na energię i norm na składniki odżywcze. • Zestaw wzorcowych gramatur. • Przykładowe receptury na dania. • Przykładowe zbilansowane jadłospisy. • Tabela z wielkością odpadków pomiędzy produktem rynkowym a produktem jadalnym. • Prezentację i materiały dotyczące każdego punktu programu szkolenia.
DLA KOGO: Szkolenie skierowane do dietetyków pracujących w szpitalach dla dzieci oraz dorosłych oraz firmach cateringowych przygotowujących posiłki dla zakładów żywienia zbiorowego. KIEDY, GDZIE: • 09.01.2024r. 08:30 – 15:00, platforma on-line CENA: • 310zł brutto – całkowity koszt udziału 1 osoby z placówki publicznej lub udział osoby prywatnej, UWAGA: jednostki budżetowe zwolnione z podatku VAT. […]