Dieta wegetariańska i wegańska w żywieniu zbiorowym dzieci

Szkolenie odbędzie się wkrótce

DLA KOGO:

• dyrektorów żłobków, przedszkoli, szkół podstawowych i ponadpodstawowych, burs, internatów, ośrodków szkolno-wychowawczych,

• dietetyków, intendentów, kucharzy zatrudnionych w w/w placówkach,

• właścicieli firm cateringowych wytwarzających posiłki dla dzieci i młodzieży,

• pracowników organów prowadzących przedszkola i szkoły (urzędów miast, gmin, jednostek obsługujących placówki oświatowo-wychowawcze),

• pracowników wojewódzkich i powiatowych stacji sanitarno-epidemiologicznych.

OTRZYMAJ DOSTĘP DO WEBINARU

CENA:
• 220 zł brutto –dostęp dla webinaru dla jednej osoby,

INFORMACJE DODATKOWE:
dostęp do nagrania,

dostęp do materiałów szkoleniowych,

• imienny certyfikat uczestnictwa w webinarze.

ZGŁOSZENIA:
• telefonicznie pod nr telefonu 727 407 107
• mailowo na adres biuro@ckiw.edu.pl
• za pośrednictwem formularza zgłoszeniowego dostępnego na stronie www.ckiw.edu.pl

WEBINAR PROWADZI:

Trener 1:

Absolwentka Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu. Ukończyła studia magisterskie na wydziale Nauk o Żywności i Żywieniu, ze specjalnością “Dietetyka w specyficznych potrzebach żywieniowych”. Swoją wiedzę pogłębia przez udział w licznych konferencjach i szkoleniach między innymi z zakresu psychodietetyki. Obecnie prowadzi własną poradnię dietetyczną, w ramach której założyła Centrum Zaburzeń Odżywiania u dzieci i dorosłych. Swoją pasję do dietetyki wyraża również poprzez działalność w mediach, gdzie udowadnia, że zdrowe posiłki dla dzieci czy osób dorosłych chorych nie muszą być nudne i niesmaczne, ale wręcz przeciwnie. Dodatkowo bierze udział w licznych projektach oraz zajmuje się prowadzeniem szkoleń i warsztatów kulinarnych dla dzieci w Wałczu, Pile oraz Poznaniu.

 

Trener 2:

Lekarz – rezydent pediatrii w 107 Szpitalu Wojskowym w Wałczu na Oddziale Pediatrycznym, też pracuję na co dzień w POZ gdzie mam sporą pule pacjentów pediatrycznych, prowadzę własny gabinet gdzie przyjmuje dzieci i wykonuję badania USG. Na dzisiejszym naszym spotkaniu chciałbym wam opowiedzieć o skutkach nadmiernego spożycia żywności z substancjami dodatkowymi z perspektywy lekarza pediatry. W swoim wykładzie zawieram wiedzę teoretyczną tak i wiedzę praktyczną opartą na przykładach z którymi miałem do czynienia w mojej pracy.

 

 

Program webinaru
Wykup dostęp do webinaru

1. Komponowanie jadłospisów wegetariańskich dla dzieci - zamienniki produktów pochodzenia zwierzęcego.
2. Komponowanie jadłospisu wegańskiego - trudności w bilansowaniu diety wegańskiej dla dzieci.
3. Omówienie jadłospisów wegetariańskich dla różnych grup wiekowych (dzieci).
4. Niedobory składników mineralnych i witamin wynikające z nieprawidłowości w dietach wegetariańskich i wegańskich u dzieci.
5. Zagrożenia wynikające z wprowadzania diety wegańskiej oraz wegetariańskiej u niemowląt.
6. Jednostki chorobowe wynikające z niedoborów w dietach roślinnych u dzieci.
7. Zagrożenia wynikające z deficytu energetycznego.
8. Suplementacja - niedobór oraz nadmiar składników mineralnych i witamin w diecie dziecka.

Szczegóły

1 stycznia 2023 13:38
31 grudnia 2024 15:00

Extra Info

• telefonicznie pod nr telefonu 727 407 107
• mailowo na adres biuro@ckiw.edu.pl (poprzez wypełniony i podpisany skan karty zgłoszeniowej) ,
• za pośrednictwem formularza zgłoszeniowego dostępnego na stronie www.ckiw.edu.pl