Szkolenie kierowane jest do personelu małych i średnich jednostek ochrony zdrowia. Celem szkolenia jest przedstawienie wymagań normy PN – EN ISO 9001:2015 oraz praktycznego sposobu ich realizacji w małej i średniej firmie medycznej (do 100 osób realizujących procesy firmy). Uczestnicy posiądą znajomość wymagań ww. normy i jej interpretacji w firmie ochrony zdrowia, a także zostaną wyposażeni we wzory dokumentów służących realizacji wymagań.
W trakcie szkolenia trener przedstawi praktyczne aspekty związane z funkcjonowaniem zakładowego funduszu świadczeń socjalnych w jednostce systemu oświaty. Uczestnicy otrzymają wzory zapisów, które ułatwią funkcjonowanie ZFŚS w jednostce systemu oświaty. W szczególności uczestnicy dowiedzą się: - jak przyznawać świadczenia emerytom – byłym pracownikom jednostki systemu oświaty? - jak przyznawać świadczenia dla dzieci gdy oboje rodzice pracują w jednostce systemu oświaty? - czy utworzenie tzw. „Komisji socjalnej” jest obowiązkowe? - czy można karać pracowników za podawanie nieprawdziwych danych? - jak ustalać dochód na osobę w przypadku związków nieformalnych? - czy alimenty powinny być doliczane do dochodu? Szko...
Szkolenie przeznaczone jest dla dyrektorów żłobków, przedszkoli, szkół podstawowych i ponadpodstawowych, burs, internatów, ośrodków szkolno-wychowawczych, dietetyków, intendentów, kucharzy zatrudnionych w w/w placówkach, właścicieli firm cateringowych wytwarzających posiłki dla dzieci i młodzieży, pracowników organów prowadzących przedszkola i szkoły (urzędów miast, gmin, jednostek obsługujących placówki oświatowo-wychowawcze), pracowników wojewódzkich i powiatowych stacji sanitarno-epidemiologicznych.
Szkolenie przeznaczone dla dyrektorów placówek prowadzących zakłady żywienia zbiorowego osób dorosłych (domów pomocy społecznej, zakładów pielęgnacyjno – opiekuńczych, uzdrowisk, sanatoriów, szpitali, środowiskowych domów samopomocy, domów seniora itp.), dietetyków, intendentów, kucharzy zatrudnionych w w/w placówkach, właścicieli firm cateringowych wytwarzających posiłki dla osób dorosłych, pracowników wojewódzkich i powiatowych stacji sanitarno-epidemiologicznych.
Szkolenie przeznaczone dla zakładów żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży, zakładów żywienia zbiorowego osób dorosłych, dyrektorów placówek prowadzących zakłady żywienia zbiorowego, dietetyków, intendentów, kucharzy zatrudnionych w w/w placówkach, właścicieli firm cateringowych wytwarzających posiłki dla osób dorosłych
Szkolenie przeznaczone dla dyrektorów/kierowników żłobków, przedszkoli, szkół podstawowych i ponadpodstawowych, burs, internatów, ośrodków szkolno-wychowawczych, dietetyków, intendentów, kucharzy zatrudnionych w w/w placówkach, właścicieli firm cateringowych wytwarzających posiłki dla dzieci i młodzieży i innych.
Szkolenie przeznaczone jest dla personelu medycznego. Personel ten obejmuje osoby wchodzące w skład zespołów ratownictwa medycznego, jak również personel oddziałów ratunkowych, intensywnej terapii, oddziałów szpitalnych takich jak lekarze, pielęgniarki, ratownicy medyczni, pracowników zakładów leczniczych.