Zakończone szkolenia

platforma on-line

WDROŻENIE SYSTEMU ZARZĄDZANIA JAKOŚCIĄ (SZJ) ZGODNEGO Z PN – EN ISO 9001:2015 W MAŁYCH ŚREDNICH FIRMACH OCHRONY ZDROWIA – PRAKTYCZNA REALIZACJA WYMAGAŃ NORMY

Szkolenie kierowane jest do personelu małych i średnich jednostek ochrony zdrowia. Celem szkolenia jest przedstawienie wymagań normy PN – EN ISO 9001:2015 oraz praktycznego sposobu ich realizacji w małej i średniej firmie medycznej (do 100 osób realizujących procesy firmy). Uczestnicy posiądą znajomość wymagań ww. normy i jej interpretacji w firmie ochrony zdrowia, a także zostaną wyposażeni we wzory dokumentów służących realizacji wymagań.
platforma on-line

Zakładowy Fundusz Świadczeń Socjalnych a związki zawodowe – na co uważać zmieniając regulamin ZFŚS ?

W trakcie szkolenia trener przedstawi praktyczne aspekty związane z funkcjonowaniem zakładowego funduszu świadczeń socjalnych w jednostce systemu oświaty. Uczestnicy otrzymają wzory zapisów, które ułatwią funkcjonowanie ZFŚS w jednostce systemu oświaty. W szczególności uczestnicy dowiedzą się: - jak przyznawać świadczenia emerytom – byłym pracownikom jednostki systemu oświaty? - jak przyznawać świadczenia dla dzieci gdy oboje rodzice pracują w jednostce systemu oświaty? - czy utworzenie tzw. „Komisji socjalnej” jest obowiązkowe? - czy można karać pracowników za podawanie nieprawdziwych danych? - jak ustalać dochód na osobę w przypadku związków nieformalnych? - czy alimenty powinny być doliczane do dochodu? Szko...
platforma on-line

Receptury, gramatury i jadłospisy dla dzieci i młodzieży żywionych w żłobku, przedszkolu i szkole, zgodne z aktualnymi przepisami prawnymi, normami żywienia i wymaganiami sanepidu.

Szkolenie przeznaczone jest dla dyrektorów żłobków, przedszkoli, szkół podstawowych i ponadpodstawowych, burs, internatów, ośrodków szkolno-wychowawczych, dietetyków, intendentów, kucharzy zatrudnionych w w/w placówkach, właścicieli firm cateringowych wytwarzających posiłki dla dzieci i młodzieży, pracowników organów prowadzących przedszkola i szkoły (urzędów miast, gmin, jednostek obsługujących placówki oświatowo-wychowawcze), pracowników wojewódzkich i powiatowych stacji sanitarno-epidemiologicznych.
platforma on-line

Gramatury, receptury i jadłospisy w żywieniu zbiorowym osób dorosłych

Szkolenie przeznaczone dla dyrektorów placówek prowadzących zakłady żywienia zbiorowego osób dorosłych (domów pomocy społecznej, zakładów pielęgnacyjno – opiekuńczych, uzdrowisk, sanatoriów, szpitali, środowiskowych domów samopomocy, domów seniora itp.), dietetyków, intendentów, kucharzy zatrudnionych w w/w placówkach, właścicieli firm cateringowych wytwarzających posiłki dla osób dorosłych, pracowników wojewódzkich i powiatowych stacji sanitarno-epidemiologicznych.
platforma on-line

Od instrukcji do karty kontroli czyli zasady prowadzenia systemu HACCP w zakładzie żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży zgodnie z aktualnymi przepisami prawnymi.

Szkolenie przeznaczone dla zakładów żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży, zakładów żywienia zbiorowego osób dorosłych, dyrektorów placówek prowadzących zakłady żywienia zbiorowego, dietetyków, intendentów, kucharzy zatrudnionych w w/w placówkach, właścicieli firm cateringowych wytwarzających posiłki dla osób dorosłych
platforma on-line

Zamówienia publiczne na środki spożywcze i usługi cateringowe w praktyce intendenta z uwzględnieniem najnowszej opinii Urzędu Zamówień Publicznych.

Szkolenie przeznaczone dla dyrektorów/kierowników żłobków, przedszkoli, szkół podstawowych i ponadpodstawowych, burs, internatów, ośrodków szkolno-wychowawczych, dietetyków, intendentów, kucharzy zatrudnionych w w/w placówkach, właścicieli firm cateringowych wytwarzających posiłki dla dzieci i młodzieży i innych.
platforma on-line

Szkolenie doskonalące w zakresie Dobrych Praktyk Higienicznej i Produkcyjnej (GHP, GMP) oraz Systemu HACCP dla pracowników zakładów żywienia zbiorowego.

Szkolenie przeznaczone jest dla zakładów żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży, zakładów żywienia zbiorowego osób dorosłych i innych.
platforma on-line

Dawka wiedzy prawnej dla Medyków- szkolenie interdyscyplinarne

Szkolenie przeznaczone jest dla personelu medycznego. Personel ten obejmuje osoby wchodzące w skład zespołów ratownictwa medycznego, jak również personel oddziałów ratunkowych, intensywnej terapii, oddziałów szpitalnych takich jak lekarze, pielęgniarki, ratownicy medyczni, pracowników zakładów leczniczych.
platforma on-line

Novel food – Co czeka rynek suplementów diety – zmiany w przepisach.

Szkolenie przeznaczone dla: • pracowników wojewódzkich i powiatowych stacji sanitarno-epidemiologicznych.