Events

Receptury i jadłospisy w żywieniu zbiorowym w żłobku, przedszkolu i szkole – wskazówki praktyczne.

Szkolenie przeznaczone dla zakładów żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży, zakładów żywienia zbiorowego osób dorosłych.

Najczęściej popełniane błędy w dokumentacji systemu HACCP oraz w planowaniu jadłospisów w żywieniu zbiorowym dzieci i młodzieży

Szkolenie przeznaczone dla zakładów żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży, zakładów żywienia zbiorowego osób dorosłych.

Dieta wegetariańska i wegańska w żywieniu zbiorowym dzieci

Szkolenie przeznaczone dla zakładów żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży, zakładów żywienia zbiorowego osób dorosłych.

Żywienie zbiorowe dzieci, młodzieży i osób dorosłych – szkolenie doskonalące dla dietetyków

DLA KOGO: Szkolenie skierowane do dietetyków pracujących w żywieniu zbiorowym dzieci, młodzieży i dorosłych oraz firmach cateringowych przygotowujących posiłki dla zakładów żywienia zbiorowego. OTRZYMAJ DOSTĘP DO WEBINARU CENA: • 199 zł brutto – wykupienie dostępu do webinaru dla 1 osoby INFORMACJE DODATKOWE: • dostęp do nagrania, • dostęp do materiałów szkoleniowych, • imienny certyfikat uczestnictwa w webinarze. ZGŁOSZENIA: […]

ŻYWIENIE DZIECI DO 3 go roku życia – warsztaty praktyczne planowania żywienia zbiorowego z uwzględnieniem procedur GHP, GMP i HACCP wspierających bezpieczeństwo zdrowotne.

DLA KOGO: Szkolenie skierowane do intendentów i osób planujących żywienie dla dzieci w żłobkach, dyrektorów publicznych i niepublicznych żłobków, właścicieli firm cateringowych i osób planujących żywienie w firmach cateringowych Zakładów żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży: • dyrektorów żłobków, klubów dziecięcych • dietetyków, intendentów, kucharzy zatrudnionych w w/w placówkach, • właścicieli firm cateringowych wytwarzających posiłki dla […]

Gospodarka magazynowa środkami spożywczymi

Szkolenie ma charakter warsztatowy, w jego trakcie prowadzący omówi najczęściej pojawiające się wątpliwości dotyczące prowadzenia gospodarki magazynowej środkami spożywczymi wraz z przedstawieniem dokumentów, które są tworzone w związku z przyjmowaniem i rozliczaniem środków spożywczych.

Kurs: Intendent w placówce zbiorowego żywienia dzieci i młodzieży

Szkolenie przeznaczone dla dyrektorów/kierowników żłobków, przedszkoli, szkół podstawowych i ponadpodstawowych, burs, internatów, ośrodków szkolno-wychowawczych, dietetyków, intendentów, kucharzy zatrudnionych w w/w placówkach, właścicieli firm cateringowych wytwarzających posiłki dla dzieci i młodzieży, pracowników organów prowadzących przedszkola i szkoły (urzędów miast, gmin, jednostek obsługujących placówki oświatowo-wychowawcze), pracowników wojewódzkich i powiatowych stacji sanitarno-epidemiologicznych.

Warsztaty praktyczne: Przygotowanie i przeprowadzenie zamówienia publicznego na środki spożywcze i usługi cateringowe. Prowadzenie gospodarki magazynowej środkami spożywczymi po przeprowadzeniu zamówienia i podpisaniu umowy.

Podczas szkolenia zostaną przedstawione dokumenty: Procedura zamówień o szacunkowej wartości do 130 tys zł netto wraz załącznikami, Procedura zamówień o szacunkowej wartości powyżej 130 tys zł netto wraz z załącznikami. Podczas drugiej części szkolenia zostaną przedstawione zasady opisu przedmiotu zamówienia oraz szacowania jego wartości oraz zapoznanie się z metodą szacowania wartości zamówienia na podstawie wzorcowych gramatur dla danej grupy wiekowej odpowiadających jej normom żywienia.

Przygotowanie zakładu żywienia zbiorowego do kontroli sanitarnej oraz dokumentacja GHP, GMP i HACCP zgodna z aktualnymi przepisami prawnymi.

Szkolenie przeznaczone jest dla zakładów żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży, zakładów żywienia zbiorowego osób dorosłych i innych.