Książki
[Książki]
Warto przeczytać!

Naszą misją jest przekazywanie rzetelnej wiedzy z zakresu dietetyki i nauk o żywieniu, niezbędnej do pracy dietetyka i specjalistów żywienia człowieka.

DLA PRACOWNIKÓW

STOŁÓWEK W ŻŁOBKACH, PRZEDSZKOLACH, SZKOŁACH, DOMACH POMOCY SPOŁECZNEJ, SZPITALACH.
Jeśli zajmujesz się zawodowo żywieniem zbiorowym dzieci w żłobku, przedszkolu, szkole, domu pomocy społecznej lub szpitalu wybierz odpowiednią pozycję z naszych propozycji dla Ciebie! Znajdziesz w niej opis zasad żywienia danej grupy wiekowej zgodny z aktualnymi przepisami prawnymi, zaleceniami żywieniowymi i normami żywieniowym. W każdej książce znajdziesz wzorcowe jadłospisy wiosenno-letnie i jesienno-zimowe dostosowane do potrzeb danej grupy wiekowej.

DLA DIETETYKÓW

Jeśli jesteś dietetykiem pracującym dla zakładu żywienia zbiorowego lub firmy cateringowej dostarczającej posiłki do takiego zakładu – gwarantujemy, że nasze książki uaktualnią Twoją wiedzę, zwłaszcza w zakresie przepisów prawnych dotyczących żywienia zbiorowego.

DLA RODZICÓW DZIECI

OPIEKUNÓW OSÓB STARSZYCH
Jeśli jesteś rodzicem i dbasz o zdrowie swojego dziecka – wybierz koniecznie pozycję dot żywienia dzieci w wieku przedszkolnym lub szkolnym! Jeśli opiekujesz się osobą dorosłą, w szczególności osobą starszą, u której prawidłowe żywienie jest szczególnie ważne w jej chorobach dietozależnych lub współistniejących - zdecyduj się na pozycję dot. żywienia osób dorosłych.

DLA LEKARZY PEDIATRÓW

Jeśli jesteś lekarzem pediatrą i leczysz pacjentów cierpiących na choroby dietozależne, alergie i nietolerancje pokarmowe - zachęcamy abyś skorzystał z naszych opracowań.
Autor: Jolanta Wójcik-Machejek
Żywienie osób dorosłych, wydanie 2020, seria MNIEJ SOLI, CUKRU I TŁUSZCZU.
- dla pracowników stołówek w szpitalach, domach pomocy społecznej, hospicjach, zakładach pielęgnacyjno-opiekuńczych, środowiskowych domach samopomocy, uzdrowiskach i sanatoriach, domach opieki nad osobami starszymi, itp.
- dla opiekunów osób dorosłych ze schorzeniami wymagającymi żywienia zbilansowanego, dietetycznego lub eliminacyjnego,
- dietetyków zajmujących się żywieniem zbiorowym i indywidualnym osób dorosłych, w szczególności osób chorych i starszych,
- lekarzy prowadzących pacjentów cierpiących na choroby dietozależne lub choroby, w których żywienie odgrywa istotną rolę w procesie leczenia.
89 zł – e-book
109 zł – książka